Aktuelt

Prosjekteringskontor

Vårt prosjektkontor er etablert for å gi arkitekter, fagkonsulenter og entreprenører direkte tilgang til Protans omfattende erfaring og kunnskaper.

Ved å kombinere mer enn 40 års erfaring med det siste innen CAD-teknologier sammen med fleksible produksjonsteknikker og sterke partnerskap i takindustrien, kan vi tilby:

  • Membranoptimalisering ved å tilpasse systemløsningen til individuelle tak. Protans unike produksjonsteknikker muliggjør produksjon av store prefabrikerte flak som gjør det raskere å tekke tak med mindre arbeidsinnsats på stedet. De samme produksjonsteknikkene gjør det mulig å spesiallage taksystemer slik at membranen skreddersys til det enkelte taket, og gjennom det minimaliserer arbeidsmengden og materialbruken på taket
  • Beregninger av vindlast i samsvar med nyeste europeisk standard, EN1991-1-4. Ved å kombinere forskjellige membransystemer og godkjente festemidler kan man velge de mest optimale løsningene.
  • Systemer med fall-isolering kan utformes etter de ønskede U-verdiene og brannkravene med produkter fra forskjellige produsenter.
  • Europeiske standarder og nasjonale byggeforskrifter (f.eks. TEK 10) følges for å sikre at taksystemet blir korrekt utformet.
  • En komplett prosjektert takkonstruksjon fra dampsperre og isolasjon til membran, festemidler og tilhørende detaljer.

Prosjektkontoret tilbyr disse tjenestene ved å bruke Protans unike og tilpassede verktøy som heter ProPlan.

I tillegg gjør ProPlan det mulig å beregne systemer med fall-isolering ved å bruke produkter fra forskjellige produsenter til å optimalisere utformingen, slik at man oppnår de ønskede U-verdiene og oppfyller gjeldende brannkrav.

Når taket er konstruert, gjør ProPlan det mulig for konstruktøren å se en tredimensjonal visualisering av den planlagte konstruksjonen. Visualiseringen blir overført til en detaljert spesifikasjon, et tilbud og en detaljert monteringsplan. Dette gir betydelige tidsbesparelser for montering og logistikk, og det reduserer mengde avfall til et minimum.

ProPlan byr på mange fordeler for arkitekter, konsulenter, entreprenører og byggherrer:

Reduksjon

  • av monteringskostnader
  • av avfall – membranen spesialtilpasses på mål
  • av logistikk-kostnader – membranen spesiallages istedenfor å masseproduseres

Besparelser

  • i gjennomføringstid – gjør det mulig å sette material i bestilling tidligere
  • i prosesseffektivitet – med én enkelt informasjonsplattform

Beregning av vindlast

En kritisk egenskap for et tak er dets evne til å motstå det miljøet det er montert i. Det gjelder ikke bare å beskytte bygningen mot regn, snø og temperaturendringer, men også mot vind.

Protans beregning av vindlast basert på de nyeste europeiske standardene for vindlast (EN 1991-1-4) sammen med bruk av testede og godkjente festemidler gjør det mulig å montere et tak av høy kvalitet. Ved å kombinere Protans forskjellige taksystemer sammen med godkjente festemidler, kan Protan optimalisere både bruk av takbelegg og festemidler som trengs til taksystemet, samtidig som man beholder en teknisk overlegen løsning.