Om Protan tak og membraner

Protan har levert takbelegg og membraner siden 1972, og kan dokumentere produktenes lange levetid gjennom mange års erfaring og omfattende testing.

Høy kvalitet og lang levetid

Protan har levert takbelegg og membraner siden 1972, og kan dokumentere produktenes lange levetid gjennom mange års erfaring i nordisk klima og omfattende testing i egne og eksterne laboratorier.

Det er kvaliteten på råvarene som avgjør takbeleggets egenskaper, kvalitet og levetid.

For et nordisk klima

Våre takbelegg og membraner er meget fleksible og tåler all slags vær. De er utviklet for et tøft, nordisk klima, derfor er gode kuldeegenskaper viet spesiell oppmerksomhet. Langtidstester viser at Protans takbelegg og membraner, selv etter 30 år, fortsatt beholder sine gode egenskaper og vil tjene sin hensikt i mange år utover forventet levetid.

Komplett system

Vi har utviklet et komplett system for taktekking, fra utdanning av taktekkere til installasjonsmetoder, samt gode tilsyns- og vedlikeholdsprogram for at våre produkter og løsninger skal vare.

Eget testlaboratorium

Vi utvikler og tester alle våre løsninger og produkter, samt gjennomfører kontroll av råvarer og produksjon, ved vårt laboratorium i Drammen. Laboratoriet er godkjent av Det Norske Veritas. Vi følger strenge rutiner for testing og dokumentasjon av råvarer og produkter.

Lang levetid

Langtidstester viser at Protans takbelegg og membraner beholder sin fleksibilitet og har lang restlevetid også etter 30 år.

En god referanse

British Board of Agrément, BBA, har sammen med SINTEF Byggforsk vurdert levetid på grunnlag av testing av flere gamle Protan-tak, og har med bakgrunn fra resultatene av undersøkelsen gitt følgende gode referanse i Protans engelske produktsertifikat – Agrément Certificate (98/3459): ”Accelerated weathering tests and performance in service confirm that satisfactory retention of physical properties is achieved. All available evidence suggests that Protan Mechanically Fastened PVC Roofing Membranes should have life in excess of 30 years.”

Sikkerhet på taket

Protan takbelegg er laget i selvslukkende PVC. All sammenføyning gjøres med sveisemaskiner basert på varmluft. Dette øker brannsikkerheten på tak ytterligere, og er spesielt viktig ved omtekking. Den lave vekten til Protan takbelegg sikrer også minimalt med lagret råmaterialenergi på taket.

Trykk HER og se vår film om sveising av Protan takbelegg.

Trykk HER og se vår film om kontroll av kvaliteten på sveisede skjøter.

Innovasjon og teknologi

Innovasjon og teknologi er avgjørende for at vi kan gi våre kunder verdensledende løsninger.Vi tilbyr derfor unike og egenutviklede verktøy som sikrer våre kunder optimale tekniske og økonomiske løsninger. Trykk HER for mer informasjon om programvarene ProPlan, ProKalk og vårt vindlastberegningsverktøy.

Vår oppgave er å beskytte store verdier. Derfor vil vi at våre produkter, tjenester og teknologi skal være mer enn god – den skal være topp i verden.

Skreddersøm på tak

Protan er en pioner innen skreddersøm på tak. Takflatene kan prefabrikkeres etter mål ved vår fabrikk på Nesbyen og monteres deretter raskt på byggeplass. Dette sikrer tette tak hurtig og gir minimalt med avfall.

Fokus på miljø

Protan har kvalitets- og miljøstyringssystem i henhold til ISO 9001 og ISO 14001 og våre produkter har en EPD-miljødeklarering (Environmental Product Declaration). Denne verifiserer at Protan takbelegg:

  • har lavest Co2 footprint
  • har lavest energiforbruk under produksjon
  • er laget av REACH-godkjente råvarer
  • ikke lekker kjemikalier til naturen
  • er fri for avgassing (emisjoner)
  • etterlater minimalt med avfall på byggeplassen
  • har lavest vekt som gir minst miljøbelastning ved transport

Produkter og produksjon blir tredjeparts kontrollert av forskjellige akkrediterte test institutter fra de land Protan opererer i, som Sintef Byggforsk, BBA (British Board of Agrement), SITAC, FM (Factory Mutual) og flere andre. Protan er en aktiv bruker av substitusjonsplikten for kjemikalier og inneholder ikke stoffer på OBS-listen til SFT. Protan har også svensk BASTA-godkjenning.  Dette bidrar til at Protan takbelegg er laget av miljøriktig PVC. Den totale miljøpåvirkningen for hele livsløpet til Protan takbelegg er kartlagt gjennom tredjeparts godkjente miljødeklarasjoner. Sammenlignet med andre tradisjonelle produkter har Protan takbelegg:

  • 30% mindre påvirkning på drivhuseffekten.
  • 80% mindre miljøpåvirkning under transport.
  • 70% mindre lagret råmaterialenergi ute på tak.

Vår målsetting er å redusere det totale forbruket av ressurser i verdikjeden og med Protan Takbelegg oppnås BREEAM poeng. Vi har også et samarbeid med RoofCollect som gjenvinner gamle takbelegg http://www.eswa.be/

2.xxb tak og membraner fra Protan 75x42.jpg