Her er Norges nye isbre – SNØ utenfor Oslo

Med bare et år igjen til åpningsfesten, tar verdens største helårsarena for skiopplevelser nå form. Bli med på toppen av SNØ på Lørenskog.

Det innendørs skianlegget vil bestå av to kilometer langrennsløyper med kupert terreng og en mer enn 500 meter lang alpinbakke. Hovedbygget, som fra luften gir assosiasjoner til en isbre, bukter seg nedover lia og utgjør så mye som 32.000 kvadratmeter – eller fire ganger Telenor Arena, om du vil.

Les også: Slik ser Østfolds nye gigant ut fra oven

Her er Norges nye isbre

Motbakker og isføre

Skiløpere og alpinvirtuoser får tilgang til anlegget 365 dager i året når SNØ åpner dørene i om et års tid. Da kan de glede seg over 2 kilometer skispor, fire alpinnedfarter, store lekeområder og behagelige -2 til -4 grader og vindstille forhold. Det hadde ikke vært mulig uten et tak som holder tett, men å oppnå det har i sannhet ikke vært en enkel oppgave: man jobber bokstavelig talt kontinuerlig i motbakke, og hovedentreprenøren ønsket seg tett tak til jul. For taktekkerne fra Protan Entreprenør Dal var det ikke annet å gjøre enn å brette opp ermene. Avdelingsleder Kjetil Holtet forteller:

- Å jobbe med å tekke taket på SNØ midtvinters med sterk vind og islagte takflater har bydd på utfordringer som virkelig har vist hva taktekkerne våre laget av, og jeg er stolt av innsatsen de har vist.

Fikk du med deg denne? En ekstrem løsning på den siste front mot Arktis

I tillegg til å levere et tett tak i hundre prosent gjenvinnbar PVC og som sveises med varmluft i stedet for åpen flamme, har taket en helt spesiell estetisk utforming. Ved å kombinere tre ulike fargevarianter av takbelegget Protan SE 1.8, alle produsert hos Protan i Lier utenfor Drammen, sender SNØ tankene til en isbre sett fra oven.

Et tak fra Protan er et tak for fremtiden

Er du ikke overbevist? Da bør du se videoen lenger opp i artikkelen.

Protan takker byggherre Lørenskog Byggherre og hovedentreprenør BetonmastHæhre for tilliten og for det gode samarbeidet – vi sees i løypene!