There is a license error on this site:
005056A1202D is not a valid mac-address
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Nyheter og aktuelt fra det norskeide selskapet Protan - Protan

Nyheter

Kunsten å pakke inn et gammelt hurtigruteskip

Noen skip fortjener å bli plassert i glass og ramme. Det gamle hurtigruteskipet MS «Finnmarken» har nå fått et av årets mest oppsiktsvekkende norske byggverk oppført rundt seg.


Grønne tak og gjenbruk er gode miljøtiltak

Trenden med grønne og blå tak fortsetter med uforminsket styrke, skal vi dømme etter nominasjonene til Oslo Bys Arkitekturpris 2020. Protan har løsningene for å kunne oppfylle den grønne takdrømmen på en godkjent og trygg måte.


Alltid trygg på taket!

Protan AS har HMS høyt på agendaen hver dag. Nå blir vi partner i stiftelsen Samarbeid for sikkerhet i Bygg og Anlegg (SfS BA).


Satte blågrønne tak på agendaen

– Dette gir oss selvfølgelig enda mer motivasjon til å finne flere innovative løsninger når vi bygger fremtidens tak.


Drøy jobb: Tekket et av Norges største lagerbygg i 30 grader og sol

Et tak mer enn to og en halv ganger så stort som Petersplassen i Roma og en spasertur på nesten halvannen kilometer for å komme rundt bygget. Det kan være vanskelig å ta inn over seg dimensjonene til det nye Europris-lageret som har reist seg i Østfold.


Unik teknologi skal sikre Johan Castberg mot brann og ekstremvær

Produksjonsskipet som skal betjene Norges nordligste olje- og gassfelt Johan Castberg, er under full utbygging. For å beskytte mennesker og installasjoner mot både brann og noen av verdens tøffeste værforhold, utstyres gigantskipet med en unik løsning i robust, norskprodusert PVC fra Protan og brannsikre produkter fra Firesafe.


Fremtidens tak nominert til Byggenæringens Innovasjonspris

Protan er sammen med Bergknapp en av åtte nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris 2019, med vår unike løsning BlueProof Green, som kombinerer grønne takløsninger med vannfordrøyning på tak.


Tar plastgrep med norskutviklet PVC-løsning

Ved å benytte miljøvennlig PVC i den kunstige tangskogen i merdene sine, er oppdrettsgiganten Grieg Seafood blitt en pioner i å redusere de store mengdene plastavfall som havbruksnæringen skaper.


Lærlingene kommer ikke av seg selv

Mange håndverksbransjer skriker etter arbeidere med fagbrev og praktisk spisskompetanse, ofte forgjeves. Bransjene må selv være villige til å investere i kompetanseutvikling og se verdien av å lage gode opplegg for lærlinger.