There is a license error on this site:
005056A1202D is not a valid mac-address
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
– Dette gir oss selvfølgelig enda mer motivasjon til å finne flere innovative løsninger når vi bygger fremtidens tak - Protan

Satte blågrønne tak på agendaen

– Dette gir oss selvfølgelig enda mer motivasjon til å finne flere innovative løsninger når vi bygger fremtidens tak.

Protans direktør for tak og membraner, Frank Utheim, var stolt av å motta det synlige beviset på at løsningen vår for blågrønne tak, BlueProof Green, var en av åtte finalister i kåringen av Byggenæringens Innovasjonspris.

IMG_2148.JPGPå Protans stand på Bygg Reis Deg inviterte vi de besøkende ut på fremtidens tak (Foto: Protan AS)

Blågrønne tak for en bærekraftig byggenæring

Utdelingen fant sted på byggenæringens viktigste møteplass, Bygg Reis Deg, på Lillestrøm i forrige uke, og Protan var nominert sammen med sedumekspertene i Bergknapp. Selv om det var Spacemaker som stakk av med den gjeveste utmerkelsen, var det en stolt Utheim som først gratulerte prisvinnerne før han kommenterte:

 Å stå her som finalist viser oss at blågrønne tak er i ferd med å få den oppmerksomheten de fortjener og trenger dersom vi skal klare å skape en mer bærekraftig fremtid for norsk byggenæring. Dette gir oss selvfølgelig enda mer motivasjon til å finne flere innovative løsninger når vi bygger fremtidens tak.

IMG_2172.JPGProtans Frank Utheim har fokus på hvordan vi best skaper en bærekraftig byggeindustri i fremtiden (Foto: Protan AS)

Nysgjerrig på blågrønne tak og hvordan Protan vekker bygninger til liv?

På messens andre dag ble det i tillegg kjent at Vega Scene fikk utmerkelsen Oslo bys arkitekturpris 2019. Det særpregede kulturbygget i Hausmankvartalet er bygget med Norges første blågrønne tak, levert av Protan og Bergknapp. Utmerkelsen er en ekstra fjær i hatten og bidrar til å sette blågrønne tak ytterligere på dagsordenen.

Vega Scene: Dette taket vil endre fremtidens byggebransje

Åpnet dørene til fremtidens tak

I utstillerhallene var det over fire dager titusenvis av besøkende, og mange fikk nok med seg Protans iøynefallende stand der vi inviterte de skuelystne inn på fremtidens tak. På taktoppene rundt den lille byen man kunne vandre igjennom fikk man et innblikk i mulighetsrommet et blågrønt tak gir.

IMG_2155.JPGEn egen del av standen var dedikert til hvordan Protan arbeider med BIM, der de besøkende møtte fageksperter som Johan Kjetil Dybdahl og hans kollegaer fra prosjekteringskontoret (Foto: Protan AS).

Både fotballbane, takterrasse, solcellepaneler, bikuber og grønn vegetasjon viste at det er bare arkitektens fantasi som begrenser takflatens utnyttelse. I tillegg vakte Protans BlueProof-modell oppsikt der den illustrerte hvordan ekstremregn kan fordrøyes på taket og gradvis slippes ut i avløpsnettet.

Blågrønne tak: det beste av to verdener på toppen av byen

IMG_2142.JPGEr det slik fremtidens tak ser ut i byene, med bikuber, grønn vegetasjon og appelsintrær? (Foto: Protan AS).

I et eget hjørne av standen var datterselskapet og ekspertene på våtromsmembran, Litex, representert, og mange var nysgjerrige på produktene deres.

"Er det virkelig sant at Litex erstatter smøremembran?" var gjennomgangsmelodien, og Litex-gutta nikket bekreftende og presenterte tålmodig hvordan man slipper å bruke tid på å se smøremembran tørke med løsninger som gjør klart til flislegging allerede på dag én.

Se også: Er du lei av å vente på at smøremembranen skal tørke?

IMG_2106.JPGMembranspesialistene i Litex hadde godt med besøk på standen sin gjennom hele Bygg Reis Deg-messen (Foto: Protan AS).

Frank Utheim

Salgsdirektør Tak, Membraner og Tekniske tekstiler