Det er skrikende mangel på kvalifiserte taktekkere i Norge. Samtidig er takets funksjon i stor utvikling.
Å utnytte taket bedre – til for eksempel takhager, solcelleanlegg, grønne tak og fordrøyning av vann – krever mer kompetanse og bedre fagkunnskap av dem som skal tekke takene.
Protan Entreprenør er Norges og Nordens største taktekkervirksomhet. Ta kontakt med oss hvis du er interessert i å bli taktekker hos oss!
Vi trenger både folk med god erfaring og gjerne fagbrev som taktekker, eller deg som er ung og synes en luftig arbeidsplass kan virke spennende. Bruk skjemaet lengre ned på siden for å ta kontakt og fortelle oss mer om hvem du er og hvorfor du er rett person for oss.
Protan Entreprenør skal levere ca. 25 000 m2 isolasjon og taktekking som samlet utgjør takene på hele det nye universitetssykehuset i Stavanger. Kontrakten inneholder også opsjonspriser på inntil 50 000 m2 byggetidstekking som sørger for tett bygg under selve byggeprosessen.
Arbeidene startet i september 2020 og vil sysselsette en stor gruppe med taktekkere det neste året.
- Dette er det største enkeltoppdraget vi har vunnet. At nye SUS har valgt Protan Entreprenør til dette viktige og krevende prosjektet er en tillitserklæring som vi setter svært stor pris på, sier regionsjef i Protan Entreprenør AS, Frank Michael Jensen.
GIGANTPROSJEKT: Fra venstre: Kari Gro Johanson, prosjektdirektør nye SUS, Eirik Saksenvik, prosjektselger Protan, Lars Egil Borsheim, prosjektleder bygg nye SUS, Frank Michael Jensen, Regionsjef Protan i Rogaland og Karen Mauritzen Midbøe, rådgiver anskaffelser/jurist nye SUS. Foto: Ingveig Tveranger/nye SUS
Kalkulatør Eirik Saksenvik forteller at takene på det nye universitetssykehuset i Stavanger skal tekkes med Protan Titanium+, som er et rotbestandig takbelegg som er spesielt egnet for beplantning. Protan Entreprenør skal levere byggetidstekking/dampsperre, isolasjon og takbelegg samt permanent taksikring for driftspersonell.
- Her i prosjektet gleder vi oss over å ha fått taktekkingsløsningen og leverandøren på plass. Det blir fint å få Protan Entreprenør i aksjon her på byggeplassen. Vi ønsker dem velkommen i det store teamet vi har for å levere nytt universitetssykehus i Stavanger, sier prosjektdirektør for nye SUS, Kari Gro Johanson.
Klikk på banneret under for å søke på stillingen.
Som taktekker i Protan Entreprenør AS blir du en del av et stort internasjonalt selskap med norske eiere som totalt teller cirka 900 ansatte i 13 land. Vi er stolte av våre fag og glade for å få deg med på laget. Taktekkervirksomheten i Protan inkluderer også søsterselskaper i Sverige (Protan Entreprenad AB) og Danmark (Skantag).
Protan Entreprenør AS er eid av Protan AS, som er en internasjonalt anerkjent produsent av membraner til en rekke formål, deriblant miljøvennlig takbelegg med svært lavt CO2-avtrykk og som bidrar til utslippsfrie byggeplasser fordi de sveises med varmluft.
Protan Entreprenør AS har to avdelinger i Rogaland: Stavanger og Haugesund.
Les mer om avdelingene i Rogaland her.
Du kan søke på den ledige taktekkerstillingen ved vår Stavanger-avdeling ved å klikke på banneret med ledige stillinger over, fylle ut kontaktskjemaet som du finner flere steder på denne siden, eller du kan ta direkte kontakt med regionsjef for Rogaland:
Øst: Oslo/Dal, Sem (Vestfold-Telemark), Gjøvik, Drammen, Nesbyen.
Vest: Bergen, Stavanger, Haugesund.
Midt-Norge: Trondheim, Levanger, Kristiansund.
Nord-Norge: Bodø, Tromsø, Narvik.
Vi søker etter taktekkere med ønskede kvalifikasjoner:
Ta kontakt med oss og meld din interesse for å jobbe i Protan Entreprenør ved å fylle ut skjemaet lenger ned på siden.
Som lærling og taktekker får du delta på spennende prosjekter under kyndig veiledning av noen av Norges mest erfarne takproffer.
I Protan har vi søkelys på sikkerhet, og vi setter høye krav til arbeidsinnsats og engasjement. Punktlighet og leveranse er viktig for oss.
Hos oss vil du få muligheten til å jobbe med blant annet tekking av tak, membranarbeid, isolering og rehabilitering av tak. Vi har også spesialarbeid som tunneler og grønne tak (sedum). Du vil få grundig oppfølging i tråd med Protans spesifikasjoner og anvisninger.
Som lærling hos oss får du:
Fagbrev og mesterbrev er to milepæler for kompetanse. Dyktige taktekkere vil etter hvert kunne få økt ansvar – som bas, teamleder, prosjektleder og kanskje til slutt lede en hel avdeling. Det går an å se for seg en karriere i høyden!
Interessert i å bli taktekkerlærling? Fyll ut skjemaet under.
Pawel Czynsz (37) er en av taktekkerveteranene i Protan Entreprenørs Rogaland-avdeling, hvor han har jobbet siden høsten 2007. Den dyktige basen er i gang med det to år lange mesterbrevløpet med støtte fra LOs utdanningsfond.
Har du håndverkererfaring og kunne tenke deg å bli taktekker?
Overordnet mål for våre taktekkere er å sikre effektiv produksjon, sørge for fornøyde kunder og til enhver tid være en synlig rollemodell for HMS og Protans verdier.
Protans fire verdier er: Engasjement, samarbeid, kvalitet og ansvar. Les mer om dem her.
Tydelig oppgavefordeling, samhandling og flyt kjennetegner de beste lagene, enten de spiller fotball eller jobber på taket.
Protan Entreprenør Midt-Norge vant norgesmesterskapet i taktekking med akkurat denne oppskriften.
Dette er et av de mest spektakulære byggene som er oppført i Norge de siste årene.
Vernebygget for hurtigruteskipet MS Finnmarken ved hurtigrutemuseet i Stokmarknes sto klart høsten 2020. Alle de hvite fasadeflatene er tekket med en spesiell Protan-takmembran og tekket i all slags vær av Protan Entreprenørs dyktige folk fra Bodø-avdelingen.
«Bruk mer enn bare hodet»-kampanjen til Protan fikk en luftig premiere 6. september 2019.
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner iførte seg verneutstyr og signalgul Protan-jakke og hadde gode samtaler med taktekkerlærling Ingvild Fjeldheim fra Protan Entreprenørs avdeling i Vestfold og Telemark og Protan-konsernsjef Erik Øyno om viktigheten av å løfte yrkesfag og jobbe for flere lærlingeplasser. Sanner fikk også prøve seg på å sveise Protan-takbelegg på miljøvennlig og utslippsfri vis - med varmluft - sammen med Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal.
NRK Østafjells var også tilstede - se innslaget med Ingvild og kunnskapsministeren her.