Om Protan Gruppen

Protan er et norsk industrikonsern som er verdensledende innen membranteknologi. Vi utvikler og produserer membraner, taksystemer, ventilasjonssystemer og tekniske tekstiler.

Hovedkontoret er i Drammen, og vi har over 900 ansatte i 15 land, med en samlet omsetning på over 1,4 milliarder.

Vårt største forretningsområde er tak og membraner. Vi har også spesialisert oss på å skreddersy ventilasjonssystemer til gruver og tunneler. I tillegg produserer vi lager- og industrihaller i PVC, flombeskyttelse, oppdrettsløsninger for fisk, oljebager, oljelenser med mer. Disse produktene eksporteres over hele verden. Protan er også en av Nordens største takentreprenører.

Med nesten 80 års erfaring har Protan utviklet innovative løsninger som er tilpasset et globalt marked og krevende klima. Vi jobber tett med våre kunder og leverandører for å være i forkant innen teknologi, miljø og kompetanse. Dette gir oss en unik erfaring og innsikt som gjør at vi kan levere fleksible, skreddersydde løsninger tilpasset lokale behov – enten kundene trenger et vanntett miljøtak, krevende ventilasjon eller annen teknisk beskyttelse.

Vår viktigste rolle som et internasjonalt konsern er å beskytte verdier gjennom å levere verdensledende løsninger.

 

Forretningsområdene i Protan

Tak og Membraner

Tak og membraner er det største forretningsområdet i Protan gruppen. Vi er totalleverandør av komplette, skreddersydde løsninger og systemer for tak, enten det er synlige eller tildekkede. I tillegg leverer Protan høykvalitetsmembraner for våtrom og terrasser, og vi gjennomfører radonsikring for nybygg og rehabilitering.

Vi har også utviklet spesialløsninger for designtak, ”cool roof” og grønne tak. Vi skreddersyr løsninger etter kundebehov. Protan samarbeider tett med ledende entrepenører og arkitekter i Norden, Europa og Russland 

Ventilasjonssystemer

Protans fleksible ventilasjonssystemer er de mest innovative i Europa. Vi leverer ventilasjonssystemer til gruver og tunneler over hele verden gjennom produktet Ventiflex. I samarbeid med kundene våre produserer vi flere hundre kilometer med ventilasjonsrør til gruver og tunneler hvert år. Vi vinner prosjekter gjennom lokale samarbeidspartnere i Norden, Europa, Sør-Amerika og Afrika.

Protans ventilasjonssystemer kjennetegnes ved unik slitestyrke, stor smidighet og lav vekt. Ventilasjonsrørene har lang levetid, dette sikrer gjenbruk og effektiv prosjektering. Ventiflex-kvalitetene er selvslukkende, brannsikret og resistente for kjemikalier. Monteringen er rask og enkel og produktene er vedlikeholdsfrie.

Tekniske tekstiler

Forretningsområdet tekniske tekstiler har et bredt utvalg av produkter og løsninger tilpasset mange bruksområder og bransjer. Våre tekniske tekstiler brukes til plasthaller over hele verden - fra arktiske strøk til tropene - som lagerhaller, flyhangarer, idrettshaller, sykehustelt, speedway, vannlagring og flyktningleire.

Presenningene våre beskytter gods og materialer på byggeplasser, i båthavner, industri og i landbruket. Vi leverer dukkledninger for vann- og frostsikring i fjellhaller og veitunneler. Til landbruket leverer vi vedlikeholdsfrie siloposer, gjødseltanker og tetningsduker for gjødselgroper – dette hindrer lekkasjer og forurensinger i terreng, grunnvann og vassdrag.

Oljeindustrien er en viktig kunde for oss. Gjennom avansert produktutvikling har vi utviklet såkalte Oil-bags i store dimensjoner til oppsamlings- og lagringssted for oljesøl.

Vi jobber tett med kundene våre innen produktutvikling og innovasjon.

Protan Entreprenør

Protan Entreprenør er Nordens største takentreprenør. Vi har et stort nettverk av dyktige, erfarne taktekkere. Kvalitet, fleksibilitet og pålitelighet er vårt varemerke.

Protan Entreprenør er en totalleverandør av tjenester for tak og membraner, samt våtrom og terrasser.  Vi leverer også løsninger for radonsikring. Vi har høy kompetanse på egne produkter og vi samarbeider tett med teknisk avdeling i Protan for å utvikle nye løsninger. Vi bistår med spesifiseringer og prosjektstyring gjennom vårt Prosjekteringskontor.