Protan kjøper tyrkisk tak- og membranprodusent

Protan har kjøpt Multiplan, som er Tyrkias største produsent av termoplastiske takbelegg.

PRESSEMELDING:

Multiplan har lenge vært den største leverandøren av bærekraftige tak og membraner i Tyrkia, og er en etablert merkevare i flere markeder. Fabrikken i Gebze øst for Istanbul er en moderne produksjonsenhet som produserer tak- og tunnelmembraner i materialene PVC og TPO.

- Vi gjør dette oppkjøpet og etablerer det nye selskapet Protan Multiplan for å få tilgang til nye markeder og økt produksjonskapasitet for ytterligere vekst, sier konsernsjef Erik Øyno i Protan.

Erik Øyno_beskåret.jpg

- Som følge av sterk vekst og økt etterspørsel etter Protans miljøvennlige produkter, er dette oppkjøpet et naturlig steg. Vi kommer til å fortsette produksjon i Drammen med uforminsket styrke, og ytterligere produksjonskapasitet er helt nødvendig for å kunne fortsette veksten og sikre vår leveranseevne i internasjonale markeder, sier Øyno.

For Protan er dette en stor enkeltinvestering. Samlet beløper investeringen seg til over 100 millioner NOK.

- Gjennom en ny produksjon i Asia oppnår vi nærhet til flere markeder ute i verden, både der vi allerede selger våre produkter, men også i det som for oss er nye markeder med stort potensial, sier konsernsjef Erik Øyno.

Protan-konsernet har fra før datterselskaper i Polen, Sverige, Storbritannia, Tyskland, Danmark, Finland, Spania, Litauen og Ungarn. Protan omsatte i 2018 for 1,7 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 86 millioner kroner.

Dette er Multiplan:

  • Multiplan Yalıtım Sistemleri San. Tic. A.Ş har vært et selskap i det tyrkiske industri- og byggekonsernet Nuhgroup.
  • Den moderne fabrikken i Gebze utenfor Istanbul produserer membraner av PVC og TPO og har en produksjonskapasitet på cirka 10 millioner m².

 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Sven Ove Bakke
Marketing & Communications Manager
+47 918 28 980
sob@protan.no