Kunnskapsminister Jan Tore Sanner blir med taktekkerlærling til topps

Protan får fredag 6. september besøk av kunnskapsminister Jan Tore Sanner. Besøket vil skje på byggeplassen til boligprosjektet Dokka 9 i Reistad i Lier.

Sanner vil blant annet møte og få gode innspill og erfaringer fra taktekkerlærling Ingvild Fjeldheim fra Protan Entreprenør AS, som er med og fronter Protans nye lærlingkampanje «Bruk mer enn bare hodet».

- Vi ønsker at flere skal velge yrkesfag, og har derfor satt i gang flere tiltak. Det er like viktig å ha et fagbrev som å ha en mastergrad, og mulighetene er mange om du velger yrkesfag. Rekordmange yrkesfagelever får også læreplass, og flere fullfører og består en yrkesfaglig utdanning, uttalte kunnskapsministeren tidligere i år, uttalte kunnskapsministeren tidligere i år.

Lærlingkampanjen «Bruk mer enn bare hodet» er et av mange grep Protan tar for å løfte anseelsen for yrkesfag og samtidig sikre nødvendig påfyll av taktekkere med høy kompetanse. Fremtidens tak er gjerne avanserte konstruksjoner som skal håndtere overvannsløsninger i kombinasjon med grøntarealer og solenergi, slik at kvaliteten på fagarbeiderne blir viktigere enn noen gang.

jan-tore-sanner-avlangt.jpgKunnskapsminister Jan Tore Sanner møter fredag 6. september blant andre taktekkerlæring Ingvild Fjellheim fra Protan Entreprenør (foto: Marte Garmann).

- Kampen er hard om de gode kandidatene i bygg- og anleggsbransjen. Mange vil bli rørleggere og elektrikere, mens vi innser at takfaget, til tross for den gode utsikten, har havnet i yrkesfagenes skygge. Vi jobber systematisk for å gjøre Norges mest luftige yrke mer kjent, sier HR-manager Synnøve Wisløff Samuelsen i Protan.

I Protan erfarer vi ofte at mange unge ikke kjenner til takbransjen og dermed ikke vurderer et fagbrev som taktekker når de skal velge retning for yrkeskarrieren. Vi i Protan tar konsekvensene av dette og satser tungt på rekruttering av lærlinger og på kompetanseløft for både nye og eksisterende taktekkere.

- Et av våre mål er også å få etablert et kompetansesenter for taktekking i Drammensregionen, med praktiske treningsfasiliteter for taktekkerfagets ulike disipliner, avslutter hun.

SynnoveWisloffSamuelsen2.jpgHR-manager Synnøve Wisløff Samuelsen i Protan håper flere unge kandidater får øynene opp for Norges luftigste yrke (foto: Elin Eike Worren/Protan).