Protan Nesbyen ukens NHO-bedrift

Protan er et norsk industrikonsern som er verdensledende innen membranteknologi. Protan utvikler og produserer membraner, taksystemer, ventilasjonssystemer og tekniske tekstiler. På Protans avdeling på Nesbyen er det 50 ansatte med daglig leder Bjørn Sorteberg i spissen.

Både artikkel og bilder er fra NHO Buskerud.

Hvordan opplever dere å være en bedrift i denne regionen?

- Her har vi et veldig positivt og godt samarbeid med både kommunen og andre bedrifter lokalt. Det betyr mye. Den største utfordringen vår er avstanden og veistandarden til nærmeste logistikk-lager i Drammen, hvor vi skiper ut alle varene våre. Men her skal vi være! Og her skal vi øke produksjonen! Definitivt! understreker en energifylt Bjørn Sorteberg.

Men her skal vi være! Og her skal vi øke produksjonen!

Dessuten kan jeg ikke få verdsatt nok den Hallingkulturen som er hos de ansatte. Mer lojale og fleksible medarbeidere skal du lete lenge etter! legger han ydmykt til.

Hva er det som gjør at dere er medlem i NHO?

Det er en trygghet i å vite at en kan få hjelp rent juridisk i forhold til arbeidsgiverrollen. Samtidig er det jo også viktig for oss at dere som en stor organisasjon med mye tyngde fronter næringspolitiske saker som er av betydning for oss.

Hva er viktig for dere at NHO Buskerud setter på dagsorden?

Tilgang på kompetanse er viktig for oss – da spesielt faglært arbeidskraft. Så det å få opp statusen på yrkesfag og ikke minst bistå oss på hvordan vi kan få bedre tilgang på faglært arbeidskraft er av betydning. Så er vi også selvfølgelig opptatt av en forbedring av infrastruktur og at dere også jobber for å redusere unødige høye skatter og avgifter, for å nevne noe.

Hva er det som gjør at du har valgt å jobbe hos Protan her på Nesbyen?

Da vi spør sekretær Anne-Marit Karp, som innehar en "alt-mulig-funksjon" på Protan så kommer svaret kontant: Her er det spennende! Ingen dager er like! Det svinger i bransjen og jeg liker varierte arbeidsdager. Også er det jo bare mannfolk her, sier hun med glimt i øye. Det er et greit og realt miljø!

 

Både artikkel og bilder er fra NHO Buskerud.