Protan vakuumtak

Protan vakuumtak er et unikt system som ikke krever bruk av festemidler på takflaten. Det er vindkreftene som skaper en vakuumeffekt som suger takbelegget fast til takkonstruksjonen. Jo mer det blåser, desto bedre fungerer systemet.

Jo mer vind - jo bedre

Når vakuumtaket blir utsatt for vindkrefter, skapes et negativt trykk i sjiktet mellom takbelegget og et lufttett og lastbærende underlag. Dette gjør vårt vakuumtak velegnet i værharde strøk. Det krever ingen bruk av festemidler på selve takflaten og punkterer dermed ikke dampsperren. Takbelegget legges i to eller fire meters bredder på taket og lufttettes mot parapet og rundt gjennomføringer.

Rask framdrift

Protan vakuumtak sikrer rask fremdrift og en hurtig byggeprosess. Løsningen har få skjøter og passer utmerket der det er høye krav til lufttetthet, som i passivhus. Vårt vakuumtaksystem er også ideelt i bygninger med høy luftfuktighet som svømmehaller, bryggerier o.l. Om det skulle forekomme innestengt fukt i takkonstruksjonen bidrar vakuumtaket til å ventilere ut dette.Protan vakuumtak

  • unik løsning
  • rask fremdrift
  • ingen festemidler
  • ideell i værharde strøk

 

Ingen støy under montering

Borestøy kan være et problem ved rehabilitering av tak. Montering av Protan vakuumtak skaper ingen støy og vil være en stor fordel for brukerne av bygninger som for eksempel kontorbygg, sykehus, skoler og andre institusjoner.

Sånn virker det

Flere millioner kvadratmeter med Protan vakuumtak er installert over hele Europa. Vi bruker vår omfattende kunnskap og erfaring til å dimensjonere en ideell løsning for våre kunder. Vakuumtak egner seg både på nybygg og ved rehabilitering av tak. Løsningen krever et tett sjikt i underkonstruksjonen. Det kan derfor egne seg godt ved rehabilitering hvor eksisterende taktekning og innfesting er vurdert til å være i god stand. Avhengig av underlag, brukes Protan SE eller Protan EX som takbelegg i vakuumtakløsningen. Det installeres vakuumventiler på taket for å drenere ut overtrykket som skapes mellom taktekning og det lufttette underlaget. Ventilene plasseres på de stedene på taket hvor undertrykket er størst, gjerne i hjørne- og randsoner. 

Se vår film om Protan vakuumtak for mer informasjon.

 

Eksponerte tak

Våre kvalitetsløsninger for eksponerte tak har lang levetid, er robuste i all slags klima og gir gode tekniske og bærekraftige tak.

Protan SE

Protan SE er et PVC-takbelegg som kan legges på alle typer underlag og alle fasonger og kombinasjoner av tak.

Protan EX

Takbelegget Protan EX brukes for tekking på gamle tak og trekonstruksjoner. Kan fåes i seks ulike farger.

Protan prefabrikkerte detaljer

Protan har et av markedets bredeste sortiment av prefabrikkerte detaljer, deriblant detaljer til hjørner, rør og oppbretter m.m.

Protan parapetsystem

Vårt parapetsystem sikrer en tett, pen og robust løsning på en av takets mest utfordrende og vindutsatte deler.